EllenExact                                                                                    Bijles wiskunde, scheikunde en natuurkunde in Houten
Persoonlijk, geduldig, professioneel en betaalbaar

Lessen 

Bijlessen zijn mogelijk in de vakken Wiskunde A, Wiskunde B, Scheikunde en Natuurkunde. Rekenen, rekentoets en eindexamentraining behoren ook tot de mogelijkheden.

De beste resultaten van mijn bijlessen worden bereikt wanneer je regelmatig, een vast uur in de week, bij mij thuiskomt Je neemt dan je schoolspullen mee en we gaan direct aan de slag. Voor de exacte vakken geldt over het algemeen: sommen maken, en ze ook daadwerkelijk nakijken, want pas dan weten we of de theorie begrepen wordt en ook kan worden toegepast. Ik zit je dan lekker op je vingers te kijken hoe de sommen gemaakt worden, of (nog beter) je hebt thuis al bekeken wat er nog niet lukt en dat bekijken we dan samen. Zodoende worden de theorie en de vraagstukken (herhaald) uitgelegd, en ben je weer "bij". Vaak is het ook een stok achter de deur om te zorgen dat de leerstof al een keer is doorgenomen, en er aangegeven wordt welke opgaven nog echt problemen opleveren. Dan kunnen we de uren het meest effectief inrichten.

Het is ook mogelijk op basis van behoefte een les in te plannen. Dit houdt in dat we alleen een bijles afspreken wanneer de leerling er gewoon even niet uitkomt. Hierbij is het wel belangrijk bijtijds aan de bel te trekken, zowel voor het inplannen van de les, als om te zorgen dat de achterstand niet teveel is opgelopen.

Blokuren (twee uur achter elkaar)behoren ook tot de mogelijkheid, bijvoorbeeld als je van buiten Houten moet komen. Dit heeft niet de voorkeur, aangezien de aandacht na een uur echt wel gaat verslappen.

In alle gevallen reken ik 28 euro per uur. 

Extra oefenmateriaal indien nodig is allemaal inbegrepen.